Badmintonkamp – Gode råd til forældre og spillere

Indhold:

 

Hvornår skal mit barn spille?

Du skal selv finde tidspunktet, for hvornår dit barns kampe skal spilles, når du er tilmeldt en turnering.
Programmet, hvor alle spillere, der er tilmeldt turneringen, er med i, kan findes på www.badmintonplayer.dk

Her klikker du på

 

OBS!

Tiderne i programmet er vejledende. Badmintonkampe tager den tid de tager.

Turneringledelsen kan sætte kampe i gang 30 minutter før de er programsat, så du skal være til stede mindst 30 minutter – gerne før, så I får en rolig start på turneringen.
Der kan også ske det, at turneringen er forsinket, og så kan din kamp blive sat i gang senere end planlagt. 

 

 

Hvad skal jeg gøre som forældre, når mit barn spiller kamp?

En badmintonkamp består af 2 eller 3 sæt til 21. Man skal vinde 2 sæt for at vinde kampen. Mellem sættene og når en spiller har fået 11 point, er der pause. Her kan spillerne få noget at drikke, og muligheden for at modtage gode råd fra en træner.


Vær opmærksom på regler for coaching (gode råd).


Reglerne er lavet for at give børnene den bedst mulige oplevelse, og de skal spille kampene uden at blive forstyrret for meget af forældre, træner og lignende.


Reglerne for coaching er:

Årgang

Pause mellem sæt

Pause ved 11 point

Mellem duellerne

U9

OK

NEJ

NEJ

U11

OK

NEJ

NEJ

U13

OK

NEJ

NEJ

U15

OK

OK

NEJ

U17 og ældre

OK

OK

OK

 

Forældre og trænere må ikke blande sig i kampens kendelser

Man må som træner og forældre ikke blande sig i kampene. I badminton dømmer spillerne selv, medmindre der er dommer på. Folk ude fra må derfor ikke have indflydelse på kampens kendelser, f.eks. om bolden er ude eller inde.
 

Man må gerne give dem gode råd (coache), når det er tilladt. Det er ikke nødvendigt, at man fortæller dem, hvordan de skal spille kampen – det lærer de til træning. Vi anbefaler, at man i stedet hjælper dem med at være i godt humør og roser dem, for det de gør godt, også selvom de er bagud.

 

Det er tilladt at heppe på klubkammerater og sit eget barn. I badminton er det god skik, at man kun klapper ad vundne point, f.eks. et smash på linjen, mens man holder sig i ro, hvis pointet skyldtes en fejl fra modstanderen. F.eks. et smash i nettet.

 

I DHBK gør vi meget ud af at vores spillere kender til Fairplay og spiller efter det når de til kamp. Vi har samlet en oversigt på vores hjemmeside se nærmere her.

 

Hvornår SKAL man blande sig, selvom reglerne siger det modsatte?

Når man er til turnering, følger man reglerne i badminton, men man er også forældre til et barn, der kæmper med en masse følelser, både positive og negative. Men især de negative kan komme til at fylde meget, når tingene ikke lykkes for dem.

Derfor er der nogle undtagelser, hvor man gerne må blande sig.

 

Eksempler på, hvornår man skal blande sig:

Hvis man aldrig blander os i børnenes kampe, så giver stilheden en accept af, at det de gør, er OK. Derfor skal man sige fra en gang imellem.

 

 

Det er vigtigt at bemærke, at det er okay at børnene er sure og frustreret, under og efter en kamp. Det er også OK, at de er kede af det - det er tegn på, at de går op i det. Der er dog grænser for, hvad man skal acceptere, og her er det vigtigt at man får sagt fra. 

 

 

Sidste bemærkning
Husk det er børn, der spiller mod børn, og de har brug for vejledning fra voksne 😊